Πότε είναι απαραίτητη είναι η ανακαίνιση φαρμακείου;

ανακαίνιση φαρμακείου στο Μενίδι
Είναι απαραίτητη μια ανακαίνιση;
Τα φαρμακεία αποτελούν έναν κλάδο της αγοράς, που αναγκάζεται από τις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες, να μετεξελιχθεί και να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα. Η μείωση των τιμών των φαρμάκων, η μείωση των ποσοστών κέρδους, η αδυναμία ανταπόκρισης των ταμείων και ο ανταγωνισμός, έχουν φέρει στα ράφια τους μια μεγάλη ποικιλία μη φαρμακευτικών προϊόντων. Η πώληση αυτών απαιτεί σύγχρονες μεθόδους και έμφαση στην προβολή τους. Ο ανταγωνισμός απαιτεί πλέον μια διαφορετική προσέγγιση του πελάτη. Ένα παλιό κατάστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την ανάγκη. Από αυτή την οπτική γωνία, μια ανακαίνιση φαρμακείου θεωρείται επιβεβλημένη. Είναι αυτή που θα βελτιώσει την καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών.

Ο άνθρωπος δεν αγοράζει προϊόντα, αλλά καλύπτει ανάγκες. Όταν κάποιος εισέρχεται στο φαρμακείο σας, πρέπει να αισθανθεί την ανάγκη να αγοράσει, να νοιώσει ότι τα προϊόντα σας καλύπτουν τις ανάγκες του. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με φωτισμό παλαιού τύπου, με έπιπλα κλασσικά και βιτρίνες που περνούν απαρατήρητες. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι μια ανακαίνιση μπορεί να αυξήσει τα έσοδα ενός καταστήματος έως και 30%. Αυτό ισχύει και για τα φαρμακεία.

Ένα  συνηθισμένο  πρόβλημα  σε  παλιά  μαγαζιά,  είναι  ο  εξοπλισμος φαρμακειου που  διαθέτουν.  Παλιές
ανακαινιση φαρμακειου στα μεγαρα - foto
συρταριέρες, με συρτάρια που τρίζουν και φάρμακα που είναι στοιβαγμένα και στριμωγμένα. Αποθηκευτικούς χώρους με ελλιπή σήμανση και  ψυγεία χωρίς ηλεκτρονικές ενδείξεις. Αυτό δημιουργεί αδυναμία άμεσης εύρεσης των φαρμάκων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εξυπηρέτηση των πελατών. Το δεύτερο πρόβλημα που δημιουργείται, είναι η αδυναμία παρακολούθησης των ημερομηνιών λήξης των φαρμάκων. Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, αντικατάσταση του εξοπλισμού θεωρείται απαραίτητη.

Η αισθητική του καταστήματος είναι ένα ακόμη ζητούμενο στα παλιά φαρμακεία. Η διακόσμηση είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για την εμπορική επιτυχία. Είναι αυτή που θα συμβάλει στην διαμόρφωση της άποψης του επισκέπτη για το κατάστημα. Η διακόσμηση αποτελείται από ένα συνδυασμό παρεμβάσεων στην συνολική εικόνα του χώρου, όπως είναι οι τοίχοι, οι βιτρίνες, ο φωτισμός και η εξωτερική όψη του καταστήματος. Επίσης είναι αυτή, που θα διευκολύνει και θα κατευθύνει τον πελάτη, προς τα ράφια με τα προϊόντα. Σε ένα κατάστημα παλιό είναι αδύνατο να επιτευχθεί αυτό. Κάποιες μεμονωμένες παρεμβάσεις ίσως να βοηθήσουν, αλλά δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο σύνολο του χώρου, για να αποκτήσει το κατάστημα την όψη, που πρέπει να έχει.

Το τρίπτυχο λειτουργικότητα-αισθητική-μάρκετινγκ, πρέπει να είναι ο οδηγός για κάθε φαρμακείο που θέλει να είναι σύγχρονο, μοντέρνο, αλλά και λειτουργικό. Η επιβίωση από τον ανταγωνισμό δεν κερδίζεται μόνο με την σωστή συμπεριφορά απέναντι στους πελάτες.


anakainisi farmakeiou sto kiato- foto
Ποιες συνθήκες επιβάλουν την ανακαίνιση
Όταν το φαρμακείο σας αρχίζει να μην πηγαίνει καλά και  αισθάνεσθε ότι κάτι πρέπει να γίνει, πλησιάζει η ώρα της μεγάλης απόφασης. Η ώρα να δώσετε μια ώθηση στην επιχείρησή σας. Οι ενδείξεις που υποδηλώνουν την παραπάνω κατάσταση, μπορεί να είναι κάποιες από αυτές:

  1. Μείωση του όγκου εργασίας. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι οι πελάτες σας, προτιμούν άλλο φαρμακείο.
  2. Μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των πελατών. Αυτό σημαίνει αδυναμία προσέλκυσης κοινού με περισσότερα ενδιαφέροντα και μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.
  3. Αδυναμία πώλησης προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, ή άλλων μη φαρμακευτικών προϊόντων. Σίγουρα δεν γίνεται σωστή προβολή των προϊόντων.
  4. Αδυναμία χρήσης σύγχρονης τεχνολογίας λόγω έλλειψης υποδομών και εγκαταστάσεων.
  5. Έλλειψη διαθέσιμου χώρου για την παραλαβή και προώθηση νέων προϊόντων.
  6. Αδυναμία προσέγγισης νέων πελατών.
Και όσο περνάει ο καιρός οι συνθήκες χειροτερεύουν και η κατάσταση επιδεινώνεται. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να απευθυνθείτε σε ειδικούς και να δώσετε λύσεις στα προβλήματά σας. 


anakainisi farmakeiou sto menidi foto 2
Τα οφέλη μιας ανακαίνισης
Λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω παράγοντες, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ανακαινιση φαρμακειου κρίνεται απαραίτητη. Επίσης συμπεραίνουμε ότι δεν πρέπει να γίνει αποσπασματικά με μικρο-παρεμβάσεις, αλλά χρειάζεται παρέμβαση στο σύνολο του χώρου. Η επένδυση θα πρέπει να γίνει με σοφία και αφού συνυπολογιστούν όλες οι παράμετροι. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε ειδικούς, που θα αναλάβουν να αποτυπώσουν τις σκέψεις σας και να κάνουν πράξη τις ιδέες σας. Μια εξειδικευμένη σε τέτοιες κατασκευές εταιρία, είναι σε θέση να μεταμορφώσει το κατάστημά σας, στο βαθμό που επιτρέπουν τα οικονομικά σας.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα φαρμακείο που:

  • θα είναι διακριτό από μεγάλη απόσταση.
  • θα αποτελεί πρόκληση για τον περαστικό
  • θα αποπνέει φρεσκάδα και καθαριότητα με την πρώτη ματιά,
  • θα εμπνέει τους επισκέπτες, 
  • θα τους προδιαθέτει να δοκιμάσουν διάφορα προϊόντα,
  • θα εξυπηρετεί γρήγορα τους πελάτες,
  • θα έχει τάξη στους αποθηκευτικούς χώρους του
  • θα διευκολύνει τους εργαζόμενους και τέλος,
  • θα αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής.
Η τελική απόφαση για την ανακαίνιση του καταστήματος δεν είναι εύκολη. Με την υποστήριξη όμως μιας έμπειρης και αποδεδειγμένα ικανής εταιρίας, που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του χώρου, το αποτέλεσμα θα είναι τόσο ικανοποιητικό που θα εκπλήξει και εσάς τους ίδιους.



9 σχόλια:

Kostanti είπε...

Η συνεργασία μου με την συγκεκριμένη εταιρία έγινε στα πλαίσια της ανακαίνισης ενός καταστήματος και έχω κρατήσει μόνο θετικές εντυπώσεις. Τα παιδιά έδειξαν επαγγελματισμό και σοβαρότητα.

Τάσος είπε...

Συγχαρητήρια για την σελίδα σας.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται στις ανακαινίσεις είναι ο χρόνος παράδοσης του μαγαζιού. Συνήθως η ανακαίνιση δεν τελειώνει στην ώρα της και κάθε μέρα που περνάει και το μαγαζί είναι κλειστό υπάρχει χασούρα. Υπάρχει η δυνατότητα να μπει κάποιος όρος που να προβλέπει την αποζημείωση του καταστηματάρχη σε περίπτωση που καθυστερήσει η παράδοση του έργου; Και πως μπορεί να το κατοχυρώσει αυτό νομικά;

Mitsos είπε...

Ευχαριστούμε για την εκτίμηση σας.

Mitsos είπε...

Σε ευχαριστώ Τασούλη.

Mitsos είπε...

Στην δική μας εταιρία είμαστε απόλυτα συνεπείς προς τους πελάτες μας. Τώρα να εννοείς κάποιον αστάθμητο παράγοντα, όπως η διακοπή ηλεκτροδότησης ή μια απεργία, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ξεπεραστεί μια καθυστέρηση. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.
Στο συμφωνητικό που υπογράφουμε με τους πελάτες αναφέρεται ρητά ο χρόνος παράδοσης (μαζί με τους σχετικούς όρους) αλλά δεν έχει χρειαστεί ποτέ να μπούμε σε αυτήν την διαδικασία, σε κανένα έργο που έχουμε φτιάξει.

Ανώνυμος είπε...

Κόστος ανακαίνισης φαρμακείου. Σχεδόν χωρίς εξαίρεση το αρχικό κόστος για την αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού είναι πολύ λιγότερο από την αγορά καινούριου εξοπλισμού.

Michaela είπε...

Οι ειδικοί στην ανακαίνιση φαρμακείου έχουν την εμπειρία, τη γνώση και την επιδεξιότητα να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιλέγοντας ειδικούς σε αυτόν τον τομέα, μπορεί να γλιτώσεις ώρες ίσως και ημέρες, ανάλογα το μέγεθος της ανακαίνισης. Και το αποτέλεσμα είναι πάντα πέραν της τελειότητας.

Οι ειδικοί στην ανακαίνιση φαρμακείων δεν δουλεύουν μόνο πιο γρήγορα, αλλά και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ξέρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν για να προστατεύσουν τόσο τους ίδιους, όσο και τους υπόλοιπους από ξύλινες αγκίδες, από πτώση βαρεών αντικειμένων, από αιχμηρά αντικείμενα και άλλους κινδύνους. Όταν ανακαινίζεις ένα φαρμακείο, η ασφάλεια θα πρέπει να είναι στο ύψιστο δυνατό επίπεδο. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσεις να ρίξεις κάποιο κομμάτι του τοίχου, δεν θέλεις να καταστραφεί και ο υπόλοιπος τοίχος.
Konstruktion von Apotheken

Giannis K είπε...

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες της κίρρωσης του ήπατος είναι η ηπατίτιδα C, η ηπατική νόσο που σχετίζεται με το αλκοόλ, η μη αλκοολική ηπατική νόσο και η ηπατίτιδα Β. Πολλοί άνθρωποι με κίρρωση δεν έχουν συμπτώματα στα αρχικά στάδια της νόσου. Το αλκοόλ παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία κίρρωσης του ήπατος μετά τον ιό της ηπατίτιδας C.

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να ζήσουν μια κανονική ζωή για πολλά χρόνια. Οι προοπτικές είναι λιγότερο ευνοϊκές εάν η ηπατική βλάβη είναι εκτεταμένη ή αν κάποιος με κίρρωση ήπατος δεν σταματήσει να πίνει. Τα άτομα με κίρρωση συνήθως πεθαίνουν από αιμορραγία που δεν μπορεί να σταματήσει, σοβαρές λοιμώξεις ή νεφρική ανεπάρκεια.

rolex watches